Gör journalisterna det de ska?

Imorse låg denna artikel typ högst upp på Aftonbladets hemsida.
 
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/WObrlK/amir-ali-5-maste-packa-vaskan-och-fly-sverige
 
Att leva i Afghanistan är inte lätt, och det blir sannolikt inte lättare om du aldrig bott där. Ett liv i Sverige är sannolikt mycket bättre i en jämförelse för de flesta, men vad vill artikeln säga? Vill den visa familjens situation eller vill den åter belysa den gamla nyheten om att många afghaner lämnar Sverige för Frankrike? Det är kanske båda.
 
Men... Om vi bortser från det jag precis skrev, varför ställdes inga frågor om besluten från Migrationsverket och Migrationsdomstolen? Vad står i dem? Har familjens berättelse bedömts som sannolik? Tror artikelförfattaren att svenska myndigheter och domstolar medvetet fattar felaktiga beslut? Låt säga att deras berättelse är en lögn, ska de få stanna då? Det finns inte heller några frågor om hur paret hade råd att resa hit när de verkar ha dragit hals över huvud från Afghanistan? Afghaner har det generellt inte lätt i Iran, vilket ofta gör att deras ekonimi är minst sagt ansträngd. Är det rimligt att Sverige ska ta hand om familjen för att de skaffat barn här, när de gjort det i en osäker tilvaro som de väl känner till? Vad tänker artikelförfattaren kring barnets bästa, att alla barn oavsett bakgrund ska ha rätt att vara i Sverige för att Sverige är bäst för alla?
 
Har journalisten gjort ett bra jobb här? För mig är svaret nej och artikeln kommer bara spä på polariseringen i samhället. Det är ledsamt. Varför ska en ta Aftonbladet på allvar med sådana här artiklar?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0