Inferno

Igår kväll ansåg jag det lämpligt att se den senaste av de tre Robert Langdon-filmerna, "Inferno". Jag hade viss förhoppning att jag även skulle tycka den var något bättre än dess rykte som med de tidigare filmerna, men det var den inte.
 
Jag läste boken för ungefär sju år sedan, och det jag minns från det var att jag blev intresserad av att åka till Florens, men vad jag tyckte om själva boken minns jag inte riktigt, bara själva huvudtemat om överbefolkning, vilket jag tycker är intressant.
 
"Inferno" är precis som de förra filmerna i serien en blandning av action, historia, kodknäckeri och resefilm. Fotot är stundtals intressant med innehåll från Florens, Venedig och Istanbul, men där slutar det spännande.
 
Till skillnad från de tidigare filmerna finns det ingen "spännande" mördare här och allt känns inte bara orealistiskt, som i de tidigare filmerna, utan även rörigt och dumt.
 
Njae, det var ingen film jag hade behövt att se, eller jo lite, jag vill nog ännu lite mer åka till Florens nu, och kanske även Istanbul :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0