Da Vinci-koden

Med anledning av att jag var och kikade på "Nattvarden" igår tyckte jag det var lämpligt att se om filmen "Da Vinci-koden", denna kontroversiella film från 2006 baserad på boken med samma namn från 2003.
 
Jag minns att det var ett herrans liv när boken släpptes, men jag förstod nog inte riktigt varför, och jag har nog lite svårt att fortfarande förstå det nu, men jag är åtminstone mycket mer bildad i kristendomen nu än vad jag var då. Jag hade därmed mycket lättare att hänga med i svängarna nu, än vad jag hade när det begav sig.
 
Som jag minns det har jag sett filmen "Da Vinci-koden" en gång tidigare, och jag har även lyssnat på boken vid något tillfälle.
 
Både boken och filmen är kontroversiella på grund av budskapet att Jesus fick barn och att det finns levande ättlingar till honom. Spontant skulle en ju kunna tänka sig att det är något som kristna skulle välkomna, men det gör väl att det mesta av det som företrädare för kristendomen predikat genom åren inte riktigt stämmer :-). Personligen tänker jag att det vore mer än rimligt att Jesus hade några kottar, han förefaller ju ialf ha varit en ladie's man :-).
 
Nåväl... Om vi bortser från det kontroversiella med boken och filmen så hade jag fått för mig att det hade filmats en del i Italien, men så var inte fallet. Jag har nog blandat ihop det med "Änglar och Demoner". Filmen sågades även rätt hårt när den släpptes, och det kan jag tänka mig beror mer på dess kontroversiella innehåll än dess underhållningsvärde. Nog att "Da Vinci-koden" är otroligt orimlig i sin plot, men det är faktiskt underhållande 150 minuter. En måste även ha huvudet på skaft för att hänga med i allt som sägs. Det är inte en enkel film.
 
Trots att jag nu såg "Da Vinci-koden" på en dator tyckte jag att den var bra, helt emot mina förväntningar. ...och även om mycket är myt och hittepå i filmen, vad är inte myt och hittepå i bibeln? Det är väl dumt om det odlas konspirationsteorier, men lite rimligt ifrågasättade är aldrig fel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0