Det ena med det femte...

Lyssnade precis på Nalin Pekgul i Kvartal, klok kvinna, eller är det min tendens till kurdvurm som gör sig gällande? Förvisso kan jag ha svårt att förstå varför hon envisas med att vara religiös, men det säger väl som vanligt mer om mig än något annat, hennes samhällsanalys var dock i mitt tycke mycket rimlig.
 
"Slender Man - Ondskans flickor", två 12-åriga flickor i USA har nästan ihjäl en kompis och en rättsprocess tar vid. Ovanligt bra dokumentär för att vara amerikansk. Det uppstod verkligen diskussionsämnen gällande psykisk sjukdom och straffpåföljder. Oväntat intressant.
 
Är jorden överbefolkad? Det brukar ju ialf jag hävda. Jag hade missat att det fanns en dokumentär med samma namn. Där kommer de väl fram till ungefär samma slutsats som i mycket annat jag stött på i ämnet senaste åren, att bilden är något mer komplicerad än jag vill göra gällande. Typ att vi kan vara många fler om alla bli vegetarianer och att mycket handlar om utbildning och kvinnors frigörelse för att minska befolkningen, men även att det främst är delar av världen där befolkningen inte ökar dramatiskt som faktiskt har mest negativ påverkan på miljön. Det är ett ämne jag skulle vilja veta ännu mer om. Hursomhelst har jag svårt att se att inte dramatisk befolkningstillväxt i tredje världen har enorm påverkan på resten av världen gällande bland annat större migrantströmmar osv. Känslan även med den här dokumentären är att en inte riktigt vill ta i det, att det löser sig nog? Men gör det det, är min oro bara okunskap?
 
Jag och Valle såg även om "The Invention of Lying" igår. Den är lite ojämn, men den har även så mycket mer än de flesta andra komedier. När religionen uppfinns med "The man in the Sky" är fantastisk.
 
I övrigt en något rörig fredagseftermiddag och kväll, det är en del förändringar på gång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0