Familjen

Idag blir det inte mycket vettigt gjort, det delvis med anledning av att det varit rätt hektiskt de andra dagarna under resan, men främst för att Valle håller på och letar lägenhet här i Brescia och därmed inte vill åka bort någonstans. Vi hade egentligen tänkt att åka till Verona, men det får bli någon annan gång.
 
Jag passade därför på att läsa ut "Familjen". Den handlar om familjen Ali Khan varav många av medlemmarna är kriminella, men det verkar inte vara något som de själva helst vill kännas vid. Det framgår även av boken hur familjemedlemmarna skyddar varandra och står varandra mycket nära. Familj i det här sammanhanget ska även ses som klan eller släkt. Det är alltså inte ensamma individer i en familj som är kriminella utan stora delar av släkten. Det handlar om mord, droghandel, vapenbrott med mera. Väldigt mycket brott. De bygger sedan upp egna rättssysstem och hotar osv för att vinna fördelar.
 
Det är nog för de flesta, som lever i den svenska vardagen, inte så mycket nytt under solen, men det är intressant att komma lite närmare. För boken innehåller bland annat en del intervjuer med medlemmar i familjen/släkten. Boken är lättläst och på 300 sidor, så det tar inte särskilt lång tid att komma igenom den.
 
Sammantaget, inget nytt under solen som sagt, men alltid intressant att få lite större inblick i det svenska "klanlivet".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0