Peschiera del Garda

Under mitt liv har det vid några tillfällen hänt att någon berättat att de besökt Gardasjön, Balatonsjön, Bodensjön osv. Oftast berättas det i samband med någons barndomsminnen då de åkte runt i bil i Europa med sina familjer. Det är något jag aldrig har gjort, och verkligen inte som barn, på den tiden var utomlands Svinesundsbron eller båtresa till Danmark :-). Vilket förvisso var fullt tillräckligt :-).
 
Hursomhaver... Gardasjön ligger bara ett par mil från Brescia och jag åkte förbi den med tåget när jag åkte hit. Därmed bestämde jag mig idag för att jag "äntligen" skulle få uppleva denna sjö, som länge funnits i mitt medvetande, men som bara funnits där som en sjö någonstans i södra Europa :-). Nu vet jag dock bättre :-).
 
Gardasjön är Italiens största sjö, och den är stor, men ändå mindre än Hjälmaren, så det är ingen galet stor sjö. Det finns mängder av byar och mindre städer runt sjön, men jag besökte endast Peschiera del Garda eftersom det var lätt att ta sig dit med tåg och att det även finns en gammal fästning där.
 
Nog var det fint att kika på Gardasjön från fästningen i Peschiera del Garda, men samtidigt, som svensk och van vid sjöar, var det väl inget enastående? Där jag var på den södra delen av sjön är det även rätt platt, så jag gissar att det är lite mer bergigt och brutalt norrut, vilket kanske är mer spännande. Jag kommer nu ialf förstå vad folk pratar om när de berättar om hur de som barn besökte Gardasjön med sina familjer :-).
Porta Verona, en av ingångarna till fästningen, som ligger i södra delen av Gardasjön.
Inne på fästningsområdet i Peschiera del Garda.
Gardasjön! Fint, men inte galet vackert från den här sidan. Vattnet hade en något mer turkos färg än vad jag är van vid från Sverige.
Porta Brescia, en annan ingång till fästningen. Jag slås av att det finns så många fästningar i världen, och som måste ha tagit evigheter att bygga. Jag undrar hur många som verkligen fyllt sitt syfte? ...och att det behövdes/behövs är beklagligt.
 
Kan bli en aperol ikväll, det är tydligen en grej här uppe.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0