Vittna

Jag tror inte jag skrev om det förra veckan, även om jag hade planerat att göra det. Jag läste i NA förra veckan att det hade gripits ett par gossar för bland annat personrån och bedrägerier i form av lurendrejeri gällande uttagande av pengar från bankomater. Det senare drabbade mig i somras. Jag förlorade dock inga pengar för att det var så uppenbart vad som var i görningen, men ändå.
 
Jag polisanmälde och gav ett rätt bra vittnesmål, även om jag svarade något tvekande på frågan från polisen om jag skulle känna igen personen som försökte lura mig. Det hade jag sannolikt gjort, men med andra kläder och i annat sammanhang är jag inte säker på det.
 
Hursomhelst, och jag kan ha fel, men jag tror att den person som försökte lura mig nu är gripen och ska åtalas, men jag har inte hört något från polisen. Jag har dock sedan tidigare fått ett brev om att mitt ärende är nedlagt. Det jag tänker är att det vore väl ändå rimligt att kontakta mig för att undersöka om en av de gripna gossarna även var den som försökte lura mig? Det finns väl en möjlighet att polisen inte tänker att det är samma personer, men det har jag svårt att tro, speciellt efter det tillvägagångssätt som beskrivits och en bild som fanns i NA.
 
Ja, ja, jag kan ju ha fel, men känslan är att det inte finns ork och resurser för att försöka lösa de brott som sannolikt går att lösa. Känslan blir att anmälningar tas emot lite bara för att, men att det inte görs något med dem, trots att det är möjligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0