The Jesus And Mary Chain

I måndags kväll var det så dags, typ 18 månader senare än planerat, konserten med The Jesus And Mary Chain på Circus. Bandet är mer eller mindre kultförklarat, men det är inget jag egentligen har någon förståelse för. Jag kan inte relatera till hur de inspirerat andra band och hur galna de var under sina konserter på 80-talet. Jag upptäckte vissa av deras låtar av en slump i slutet av 2010-talet, och de är helt fantastiska. Mer eller mindre omöjligt att förstå att det är 80-talsmusik. Det är musik som mer eller mindre skulle kunna släppas idag.
 
Konserten bestod av två delar, ena delen var att de spelade albumet "Darklands" och andra delen var en blandning av låtar jag främst inte hade hört. Helt ok koncept dock. Trots utmärka recensioner vet jag inte om jag var lika begeistrad. Sången var så där och ljudet var sannolikt olagligt högt. Det blev väldigt skränigt. Sedan hände det ingenting under konserten, inga mellansnack typ och väldigt stillastående på scen. Det här var säkert förväntat för många, men inte för mig. Jag kan ju som sagt knappt något om bandet, jag älskar bara låtarna på skiva. Konserten gav för mig inget mervärde utöver det jag hört på skiva. Förutom en jävligt snygg t-shirt då :-).
 
Summa summarum, jag kommer nog inte gå och se "The Jesus And Mary Chain" igen, men deras låtar kommer sannolikt spelas ännu mer här hemma nu.
Magisk musik, men kanske inte en magisk konsert i mitt tycke.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0