Ett ovanligt lugnt och härligt Rom

Att köra bil i Rom verkar dock ungefär lika rörigt som förut :-). Igår och idag var första gången jag körde bil i Rom. Jag har fövisso inte kört så mycket bil i Italien, men en del har det blivit, och generellt är det lite aggressivare bilkörning än i Sverige, men jag har inte upplevt att det är helt galet. I Rom är det dock lite annorlunda, här är det rörigt. Det är så mycket grejer överallt och bilarna flyter snarare fram än att de håller sig i olika filer. Romarna parkerar även överallt, och det är inte något konstigt att stanna vid sidan av vägen, trots att det är mitt i filen.
 
Det gick trots viss nervositet helt ok att köra för mig, något fel blev det och ett par tut från andra bilister, men något annat hade jag inte förväntat mig :-).
 
För att exemplifiera hur det kan vara, så skulle vi lämna tillbaka vår hyrbil på Europcar. De hade dock ingen parkering för att lämna tillbaka bilen, så det var bara ställa bilen, typ mitt i vägen och sedan gå in till Europcar för att säga att vi ville lämna tillbaka bilen. Det känns så knepigt, men tydligen helt normalt :-).
Den svarta var vår hyrbil, och det var precis så vi skulle lämna bilen. Alltså typ mitt på en tvåfilig hårt trafikerad stadsgata. Men, men, det är så en gör i Rom :-).
 
I övrigt har vi idag gått runt i ett Rom mer eller mindre utan turister. Det är riktigt skönt, inte så många som drar i en och en kan ta foton och njuta av sevärdheterna i lugn och ro.
 
Vi började med att besöka kyrkan "Santa Maria del Popolo", det främst för att jag ville se "Chigi-kapellet" som är känt av många anledningar (typ Raphael och Bernini), men som jag främst känner till för att det är en av platserna som Robert Langdon besöker i "Änglar och Demoner". I ett annat kapell finns även kända målningar av Caravaggio. Allt som vanligt gratis att titta på när de finns i en kyrka i Rom.
"Chigi-kapellet" med bland annat Berninis staty "Habackuk och ängeln".
 
Eftersom det är så knepigt att resa nuförtiden och att det därmed inte kommer så mycket turister till Rom ville jag se hur mycket folk det var på en del kända platser här i Rom, och det visade sig som förväntat att det var väldigt lugnt och skönt på alla de platser där det vanligtvis är väldigt mycket turister.
"Spanska Trappan" kunde en nästan ha för sig själv denna dag.
 
Det var även mycket lugnt vid "Fontana di Trevi". På "Capitolium" var det förvisson någon form av facklig manifestation, men turister var det inte många av.
Nere på "Forum Romanum" strövade det endast omkring någon enstaka person, vilket såg märkligt ödsligt ut.
 
I övrigt så bor vi på ett Airbnb och är direkt grannar till muren till Vatikanstaten. Valle känner sig särsklit hemma här eftersom hon gått i skola i krokarna, men det var ju ett tag sedan :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0