Hemma!!!

Från typ 20 grader i Rom till nästan det motsatta i Sverige vid hemkomst. Det är kontraster! Förvisso regnade det igår när Valle skjutsade mig till Fiumicino, men innan dess var det ju toppväder. Flygplatsen heter väl förvisso Leonardo da Vinci, men det är det väl ingen som säger?
 
Nåväl, jag kan inte påstå att jag längtade hem. Under en sådan kort vistelse är det nog främst SVT Play jag saknar, låter ju sjukt, men det har blivit en stor del av mitt liv :-). Jag får skaffa en VPN-tunnel.
 
I lördags blev det middag med Valles familj på kvällen, och innan det tog vi en öl med ett par kompisar. Jag saknar verkligen det liberala Rom, en tänker ofta att Sverige äfr fritt, men sanningen är väl att Sverige är smått fascistiskt överreglerat. I Rom kunde vi gå till en stängd bar, knacka på, säga - hej hej, vi skulle vilja köpa ett par bira att ta med, och så fick vi varsin öl. Ölen kunde vi sedan ta med till en bänk för att dricka upp. Vad är problemet med Sverige, vi är ett fascistiskt föregångsland, alla ska ha rätt till lika lite rättigheter.
 
Det där är en ogenomtänkt rant från hjärtat, så därför får det stå kvar.
 
Ännu tidigare på dagen tog vi en promenad genom Rom, främst för att se "Lilla London", en gata i Rom som påminner om London. Absolut en fin gata, men ibland undrar jag verkligen vad jag och andra går och tittar på? Ja, varför inte gå och titta, för att ha något att göra, men ibland blir rätt banala saker intressanta utan större anledning :-).
Alltså, det är inte mer än det här, och det är inhängnat, så jag har tagit fotot genom ett stängsel :-). Awesoooome.... eller njae, fint ialf :-).
 
Hem kom jag också. Jag hade gamblat lite och inte tagit något covid-test. Jag flög med Finnair, och Finland kräver covid-test, men jag skulle bara byta där, så jag tänkte att det borde gå utan test. Finnairs support menade också att det skulle gå, men jag var ändå lite orolig att snålheten hade bedragit visheten. Förvisso frågade de efter test vid incheckningen, men jag sa att jag skulle till Sverige och inte till Finland, så det gick bra. Jag kan ju tycka det märkligt att det bara ska behövas test om en ska in i ett land, men inte vid transfern. En kan väl smitta även under den tiden?
 
I Sverige sedan var det väl ännu mer korkat? Här stod vi säkert ett 100-tal människor, förvisso med visst avstånd, inomhus i kö för att släppas in i Sverige. Medborgare och andra med tillstånd släpptes efter den relativa trängseln in utan test. Jag förstår, men samtidigt förstår jag inte, vi som bor här kan väl också smitta andra? Lite extra säkerhet är väl bättre än inget, men det känns lite symboliskt :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0