Några dagar med arbete i Rom

De senaste tre dagarna har jag arbetat här i Rom. Det är smidigt att kunna arbeta varifrån en vill, men samtidigt är det en hel del som gör det krångligare. Inga ordentliga skärmar, och ibland måste jag skriva ut saker osv, men men, idag är jag ledig.
 
Jag ska försöka ta mig tillbaka till Sverige genom Finnair på söndag. Enligt deras support ska jag inte behöva något covid-test för att komma på planet, men jag är ändå lite orolig gällande att det ska bli strul på flygplatsen när det väl är dags att flyga. I övrigt är det inte många flyg som går mellan Rom och Sverige, inte ett enda direktflyg av vad jag kunde se.
 
Med anledning av jobb så har jag inte gjort så mycket annat de senaste dagarna.
 
Vi såg förvisso filmen "The White Tiger". Rätt bra, med ett för mig lite annorlunda manus och kultursfär. Hade jag haft lite bättre koll på det indiska kastsystemet hade säkert filmen varit ännu bättre, men jag gillade den ändå.
 
Jag har även läst ut Wierups "Gangsterparadiset" där han går igenom några kriminella nätverk i Sverige och analyserar hur de uppstått och vad samhället har gjort för att hindra deras existens. Som så många gånger förr slås jag av att många gangsters grips och även döms för rätt grova brott, men ändå inte får några direkta straff med anledning av ungdomsrabatter och dylikt. Det är provocerande att läsa. Det är även uppenbart hur saknaden av resurser för polisen gör att brottsligheten ökar.
 
Det här är väl dock gamla nyheter, däremot tar Wierup upp sambandet mellan många barn på liten yta och brott. Det är något jag inte tycker diskuteras så mycket, men som sannolikt är den största anledningen till brottsaktiva ungdomar. Alltså att många unga män på samma ställe gör att det lättare bildas kluster av kriminella. Många unga män samtidigt har väl ofta varit en garant för våld genom historien. Högt barnafödande är ett problem på många sätt, men det känns ändå som att det är lite av ett no no att ta upp för mycket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0