När folk investerar för mycket i något...

Med rubriken menar jag inte pengar eller annat, utan snarare när personer investerar i en teori på ett sätt som gör att det blir svårt för dem att ändra åsikt eftersom det kan få dem att framstå i dålig dager. Jag upplever det som vanligare och vanligare, det kanske beror på att människor lätt hittar idiotisk information på nätet som ger visst stöd till deras märkliga uppfattningar, vilket kanske vara svårare förut.
 
Att jag kom att tänka på det här beror på att jag nyss såg miniserien "Cecil Hotel". Den handlar om ett fall i LA där en kvinna försvann på hotellet med samma namn. Jag hörde först talas om det i "Creepypodden" för många år sedan, men nu har Netflix gjort en dokumentärserie om fallet. Det är ett lite otäckt fall där en mentalt sjuk kvinna högst sannolikt förirrar sig ned i en vattentank och drunknar. Eftersom hon är krafitgt förvirrad och att det fångas på ett videoklipp drar konspirationsteoretikerna igång. De investerar sedan så mycket i sina teorier att det blir helt galet och att de sannolikt själva blir övertygade om det de tror är sant. De menar att LAPD är inblandade i att dölja sanningen osv osv... Massa galna grejer.
 
Jag blev förbannad när jag såg den annars rätt spännande serien på grund av dessa konspirationer. Det börjar liksom bli för vanligt, är det inte det här är det pandemin, vaccin eller något annat som bara är en stor konspiration av någon anledning.
 
Folk måste börja tänka lite mer Ockhams rakkniv, och sluta se konspirationer och idiotiska samband överallt.
 
Ja det var väl det om det...
 
I övrigt har det blivit att se en del andra otäcka serier och dylikt. Jag såg den senaste säsongen av "Svenska Fall" där de bland annat tog upp Gyllensvaans bravader i Mantorp. Det är så jävla vidrigt, men samtidigt fantastiskt polisarbete.
 
Till sist har jag även sett serien "The Yorkshire Ripper" om Peter Sutcliffe. Jag undrar vad som driver folk till att begå de här sjuka serierna av brott? Det verkar även ha varit en polisutredning som inte var den bästa. Det som jag nog mest kommer ta med mig av den här serien är dock hur någons kvinnohat kan leda till ett generellt och accepterat manshat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0