Villa Borghese

Igår blev det ett besök till Villa Borghese. Det är en stor park här i Rom, men som kanske är mest känt för konstmuseet som ligger där. Något besök till museet blev det dock inte denna gång.
 
Abbe ville ro lite båt, så han hyrde en liten eka som vi rodde runt med en stund :-). I den lilla sjön kunde en kika på lite fåglar och sköldpaddor.
 
Alltid trevligt att gå runt i en park, och Villa Borghese har mer historia än många andra parker i världen, men samtidigt är det väl inget som jag blir helt betagen av :-). Att besöka Villa Borghese är väl dock något en bör ha gjort någon gång.
Ute på sjön i Villa Borghese med Temple of Asclepius i bakgrunden.
Villa Borghese är inte i full blom än, men det var uppåt 20 grader igår, och det var både grönt och blommor på sina håll.
 
Under kvällen, och även nu på morgonen, såg vi filmen "The Rainmaker". Bättre än förväntat, och säkert en anledning till att många vill bli advokater.
 
Idag blir det att träffa lite vänner till Valle.
 
Just det, jag höll på att glömma. När vi käkade lunch på "Il Margutta" tände Bettan ett ljus för en nyss bortgången släkting. Det tyckte jag var lite fint och okonventionellt! Något helt annat var att restaurangen inte serverade kaffet och efterrätten samtidigt. En skulle äta efterrätt först och sedan dricka kaffe... Sådana märkliga idéer :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0