Det ena med det fjärde...

Imorgon är det dags för arbete igen. Själva jobbet ser jag inte direkt fram emot, men träffa lite arbetskamrater och få ett intellektuellt utbyte ser jag fram emot.
 
...och lite för mitt eget minne...
 
Bombi Bitt och jag - Jag fortsatte igår att kika igenom gamla serier på Öppet Arkiv som jag känt till så länge jag kan minnas, men som jag inte visste vad det var. Kul att se Stellan Skarsgård som barn, och han spelade bra redan då. I övrigt var jag väl inte så fokuserad, men jag ska försöka komma ihåg att det är Fritiof Nilsson Piraten som är upphovsman.
 
1971 - En i raden av dokumentärer om ett år på SVT Play. De är faktiskt rätt intressanta. Här togs det bland annat upp ett massmord i Söderhamn som jag aldrig hade hört talas om. Känslan blir att jag tror jag vet så mycket, men egentligen vet jag knappt ingenting :-).
 
Attenborough och massutrotningen - Det är uppenbart att vi människor tar för stora resurser av jorden. Det är ibland svårt att förstå som nordbo eftersom vi har så mycket orörd natur här uppe, men det måste till något drastiskt.
 
Boy Erased - En dokumentär film om hur kristna homosexuella försöker omvändas i olika projekt i USA. Sannolikt inte helt verklighetstroget, men en väldigt bra film.
 
Sean Connery - inte bara James Bond - En rätt bra dokumentär om Sean Connerys skådespelarkarriär. Det är svårt att inte tycka om honom. Något intressant är att Sean var bodybuilder när han var ung, och han var inte speicellt stor. Jag vet förvisso inte om det var massa han eftersökte, men det är lätt att tro att det finns en tid före och efter stort bruk av anabola steroider.
 
Barnen som överlevde Hitler - En dokumentär där de intervjuar några människor som överlevde Hitler som barn och berättar deras berättelser. Riktigt otäck dokumentär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0