Fredag

Något intet nytt, men som ändå slagit mig den senaste tiden är problemet med att vara objektiv mellan hur en vill att något ska vara och hur något är. Jag tycker det är väldigt tydligt på Twitter, där jag sällan blir förvånad gällande vilken ställning olika människor tar. Jag gillar det inte när jag känner att jag själv hamnar i den fällan.
 
En helt ok arbetsvecka, men där jag känt att jag kanske haft en lite väl stark laissez-faire attityd, men även att det är lite rörigt med många olika uppgifter och människor som drar i en, vilket gör att jag kanske löser en del uppgifter lite väl enkelt.
 
Var ett tag sedan jag reflekterade över jobbet, kanske är bra :-).
 
I veckan såg jag Världens Historia om Ku Klux Klan. Rätt intressant om hur religion och rädsla för att tappa makt kan få rysliga konsekvenser. Det var förvisso inte helt nytt, men jag blev upprörd över hur tribalism, rasism osv friade många åtalade Ku Klux Klan-medlemmar.
 
Jag tycker att det är något som ofta försvinner i "debatten", alltså gynnandet av det som är som en själv; klan, stam, familj osv. Det talas mer om hatet mot andra än gynnandet av sitt eget, men vilket är egentligen mest framträdande?
 
Jag såg även Världens Historia om Den stora vikingakrigaren. Det är något som återkommit rätt mycket de senaste åren, att en viktig grav på Björkö innehöll en kvinna, och vad det nu innebär för historieskrivningen. Jag blir mest sur på att jag ännu inte besökt Björkö, trots att jag var fascinerad av Björkö och BIrka redan som barn när jag och pappa tittade på Vetenskapens värld.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0