I'm in the band

Igår såg jag dokumentären "I'm in the band - storyn om The Hellacopters". Jag fann dokumentären väldigt intressant, och den fick mig att tänka på min egen relation till bandet.
 
Den relationen är rätt svag. Jag har aldrig lyssnat speciellt mycket på The Hellacopters, och det har väl kanske med att göra att musiken känns som mycket annat, att den inte sticker ut. Där kanske jag har fel, men det är så det känns :-).
 
Jag vet att jag sett dem live några gånger och speciellt minns jag ett tillfälle på "Contan" när de spelade som huvudnummer och The Hives var förband. Det var nog på slutet av 90-talet. Varför jag var där är jag lite osäker på, men det kan ha haft med Svensson eller Sajje att göra. Jag minns inget direkt i övrigt, förutom att jag tror att jag snodde hem något glas därifrån, vad det nu skulle vara bra för :-).
 
I dokumentären framgår att Dregen var med och bildade bandet, och det känns som ett sådant där faktum som jag säkert fått berättat för mig flera gånger, men ändå inte riktigt brytt mig om, och sedan glömt bort :-). Nu får jag väl försöka komma ihåg det. I dokumentären framgår även att The Hellacopters är fans till New Bomb Turks som jag och Bias såg på Debaser för faktiskt rätt många år sedan nu. När jag sökte fram det här såg jag att jag hade skrivit att The Hellacopters trummis hade kommit och gästspelat under den konserten, vilket jag nog inte riktigt fattade varför då, men som jag förstår nu. Det är rätt irriterande när förståelsen för något kommer ifatt en efter många år :-).
 
Ja vad ska jag sammanfatta det hela med, skön rock n' roll och bra dokumentär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0