Jag kom fram

Det är rörigt att resa i dagsläget, och det rimligaste för allas bästa är väl att helt enkelt inte resa, men ibland känns det nödvändigt, även om nödvändighet är något högst subjektivt.
 
För att flyga till Italien från Sverige med KLM var det en hel del svårigheter. Först och främst krävde KLM både ett PCR-test och ett högst fyra timmar gammalt antigen-test. Det senare är ett snabbtest och det tidigare antar jag är ett test med ett mer säkert resultat. För att komma in i Italien är en tvungen att ha ett PCR-test som inte är äldre än 48 timmar. Det här gjorde det rätt rörigt för mig, och för att få allt att klaffa var jag tvungen att åka upp till Arlanda tidigt igår morse för att hinna ta alla test och få resultaten innan flyget gick.
 
Det gick bra och de negativa resultaten kom till och med lite tidigare än beräknat, men det kostade över 3000 kr med testerna. Lukruativ marknad för vissa...
 
Det här är rörigt och det var minst ett par stycken som var arga av olika anlednigar inne på vaccinmottagningen, främst för att de inte kunde få ett PCR-test i tid. Förvisso var snubben som tog emot på mottagningen lite märklig, och gjorde väl inte situationen lugnare med de som var upprörda.
 
Väl framme i Italien var det också en kontroll där jag behövde skriva under någon form av hälsodeklaration, men jag fick känslan av att kontrollanten var rätt trött på allt när jag kom fram, så jag fick typ bara tummen upp och kunde gå igenom. Några andra framför mig blev dock stoppade och fick vänta kvar. Jag behövde dock inte visa upp något PCR-test eller antigen-test för de italienska myndigheterna, det var bara deklarationen.
 
KLM hade dock inte låtit mig checka in utan test som var tagna under rätt tidsram. När jag hade checkat in trodde jag efter en stund att jag inte fått alla mina boarding-pass, så jag sprang tillbaka till incheckningen, men det var jag som hade sett fel. Lite pinsamt, men hjärnan var nog trött vid det laget. Å andra sidan fick jag ett nytt boarding-pass när jag skulle gå på planet, för att jag hade fått en ny plats, och då fick jag inget boarding-pass för resan mellan Amsterdam och Milano, så då fick jag också springa tillbaka, och den gången hade jag rätt.
 
Även i Amsterdam fick jag fylla i en hälsodeklaration, och jag hade även med egna som jag skrivit ut på Arlanda för både Nederländerna och Italien. Ja det verkar rörigt för de flesta, och det är svårt att veta vad som verkligen behövs för att resa.
 
Nu ska jag försöka hyra en bil, får se hur det går :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0