Utvandrarserien

Efter ett par månaders läsning, och med en annan bok emellan, har jag läst klart Mobergs utvandrarserie. Det kan även vara så att det är farmors gamla böcker, vilket gör det lite extra härligt att ha läst dem.
 
Utvandrarserien har funnits i mitt medvetande så länge jag kan minnas, och det gör den nog hos de flesta svenskar, men jag hade varken läst någon av böckerna tidigare eller sett någon av filmerna, men nu är det gjort :-).
 
Jag blev imponerad! Serien är fantastiskt bra. Det är klart att det sannolikt är orimligt att majoriteten av utvandrarna börjar prata svengelska efter ett par år i de förenta staterna, men i övrigt är det inte mycket att klaga på. Jag blev verkligen tagen av hur tufft det måste ha varit att lämna Sverige för att sannolikt aldrig kunna komma tillbaka, och även att resa till ingenting. Nog att de kunde få lite mark på andra sidan Atlanten, men att bygga allt från scratch kan inte ha varit lätt. Intressant och imponerande.
 
Att mängder av svenskar åkte över till Nordamerika är nog känt för de flesta, men jag tror inte detaljerna är speciellt kända för många, därav tänker jag mig att den här serien skulle intressera många med mig. Nog att allt är fiktion, men serien är baserad på verkliga händelser, och det känns nästan när en läser.
 
Det var många sidor att ta sig igenom, men det var det värt, för det här var den bästa skönlitteratur jag läst på länge.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0