Notiser för minnet

Idag var jag tillbaka på jobbet för första gången på några veckor. Det var rätt lugnt, men jag kan inte påstå att jag längtat.
 
De sista dagarna under semestern spenderade jag en hel del framför olika skärmar. Försökte ta igen lite dokumentärtittande. Nu tänkte jag kort notera vad jag sett och vad jag tyckte. Främst för att hjälpa minnet i framtiden.
 
"Uppror i USA". En dokumentär om olika högerextrema grupper i USA och deras roll i stormningen av Kapitolium. Ja galningar finns överallt, och många verkar finnas i USA. Det var egentligen inte mycket som satte sig efter att ha sett dokumentären.
 
"Varför mördades Jamal Khashoggi". Titeln talar för sig själv. Riktigt intressant dokumentär. Att förorda någon form av objektiv journalistik i Saudiarabien kan kosta en dyrt.
 
"Jodie Foster - Hela livet på film". Jag kunde inte mycket om Jodie Foster innan. För mig är hon mest känd från "När Lammen Tystnar". I dokumentären framstod hon dock som en intressant person. Uppskattar att hon inte ser någon anledning till att berätta om sin sexuella läggning. Varför ska hon göra det för att det eventuellt passar olika gruppers politik?
 
"Var månlandningen en konspiration?". Den här dokumentären hade jag sett tidigare, men den var värd att se en gång till. Här går de igenom en massa fakta som månlandningsförnekare har och visar att deras fakta inte alls talar direkt emot att människor har varit på månen. Fin dokumentär som möter motståndarnas argument på ett respektfullt sätt.
 
"WeWork - enhörningens uppgång och fall". Imponerande om hur en person lyckas få ett företag som hyr ut kontorsyta att bli superhett. Jag blev mer fascinerad av hur han lyckades än själva fallet.
 
"El coyote - smugglare eller samarit". Dokumentär som handlar om människosmugglingen till USA. Visar åter på hur mycket människor kan satsa och sätta på spel för en förhoppningsvis bättre framtid.
 
"Idrottens gränsland". En dokumentär i tre delar om huruvida vissa skor, höghöjdsträning osv är fusk eller inte. Intressanta frågor!
 
"I am Burt Reynolds". Jag blandar alltid ihop Burt med Tom Selleck och Kurt Russell, och det kommer jag nog forfarande att göra. Någon jag tar med mig är dock att Burt tydligen var riktigt stor i filmvärlden.
 
"Dokument utifrån - Skilsmässa på liv och död". Handlar om hur farligt det kan vara att vara kvinna och vilja skiljas i Turkiet. En undrar dock hur illa det är mot hur det ser ut i andra länder.
 
Ja det var väl det jag hunnit med...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0