28 dagar senare

Jag vet att jag sett "28 dagar senare" förut, men jag kan inte minnas när. År 2010 hade jag en liten notering här i bloggen om filmen när jag noterade att den var lika misslyckad som en annan film. Filmen kom dock ut 2002, så det är väl rimligt att tro att jag såg den en tid innan 2010, men ändå lurigt att den låg "top on mind" där 2010 i jämförande syfte.
 
Nåväl... Mitt minne var fortfarande att jag inte uppskattade "28 dagar senare" nämnvärt, men på senare år har jag i något sammanhang hört att det är en bra film. Det har gjort att jag tänkt att se om den någon gång, vilket jag gjorde igår.
 
Jag har väl aldrig varit någon fan av zombie-filmer, så det var kanske därför jag inte uppskattade "28 dagar senare" förut, men vad tycker jag nu, en pandemi senare? Precis som minnet säger mig från sist, så är det spännande med scener från ett öde London, och nog uppskattade jag filmen mer nu än vad jag verkar ha gjort tidigare.
 
Jag minns även att "rage" var en grej i filmen, men även den här gången hann jag inte riktigt greppa vad som var grejen med det. Nu när jag såg filmen hade jag svårt att förstå om vissa dog av sjukdomen och vissa blev zombies, men efter att ha läst på är väl själva idén att det är ett virus som gör människor väldigt arga och zombieliknande. Även utifrån zombie-fördomar var jag fundersam under filmens gång gällande att zombiesarna kunde skjutas ihjäl, men det förklaras ju med att de inte är konventionella zombies, utan bara människor som är infekterade av ett kanske rabiesliknande (?) virus?
 
Efter att därmed ha förstått filmen lite bättre, vilket förvisso inte är någon raketforskning, måste jag hålla med om att "28 dagar senare" är en ganska bra film, och knappast något misslyckande som jag tidigare tydligen ansett :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0