Det är bristen på respekt

Det är bristen på respekt som stör mig mest när jag ser filmerna från upploppen i främst Linköping och Örebro. Alltså att så stora mängder människor inte kan respektera andras åsikter, liv och samhället i stort. Alla förstår att kastande av stora stenar kan få konsekvenser, och alla förstår att vi äger polisfordon och utrustning tillsammans. Ändå anser dessa människor att det är rätt och rimligt att göra som de gör.
 
Det är inte heller ett tiotal, utan det är hundratals människor i olika städer i landet. Vissa har säkert ambulerat runt, men ändå, tänk efter, Örebro och Linköping är inga metropoler, ändå är det hundratals människor som anser att det är värt att starta upplopp för att de inte accepterar en av det svenska samhällets grundpelare i form av yttrandefrihet.
 
Det har aldrig hänt något liknande i Örebro förut. För oss som bott i staden är det dock ingen överraskning, staden har förändrats markant de senaste 10 åren. Inte bara till det sämre, men det har gått fort.
 
Jag önskar inte vara dömande med de här orden, men det är tydligt att det finns stora mängder av människor som inte respekterar en av grundpelarna till vad Sverige är byggt på. Tänk över det innan ni landar i konklusionen att det här endast var ett rimligt svar på en provolation.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0