Överraskande Bond

För ett par år sedan hade jag sett klart alla bondfilmer på rad. Då skrev jag att jag hade för avsikt att se nya bondfilmer på bio, vilket jag inte har levt upp till. Jag kom aldrig iväg för att se "No Time to Die" på bio. Bland annat för att Valle inte var så sugen på att se den, men även för att vi inte har någon biograf i direkt närhet till där vi bor, så det blir lite av ett projekt att se en biofilm mitt i veckan exempelvis.
 
Nu finns dock "No Time do Die" på Viaplay varför jag kunde se den igår kväll. Filmen överraskade både positivt och negativt. Hur hade jag exempelvis missat att Bond dog? Jag uppskattar att ingen berättat det för mig, men samtidigt stör det mig att en sådan "händelse" går mig förbi :-). Intressant också att Bond fått barn. 
 
Det negativa med filmen är sådant som är genomgående i liknande filmer, att Bond aldrig träffas av skott och lyckas ta sig ur omöjliga situationer, men i "No Time do Die" undrar jag också hur de tänkte vid castingen när skurken och bondbruden är typ lika gamla, och där den tidigare ska ha försökt mörda den senare som barn? Det blev jättekonstigt. Känslan är även att det nu även i Bond är en överrepresenation av kvinnliga och svarta skådespelare i roller som inte "passar", ungefär som i Marvel. Det stör mig samtidigt att jag reagerar på det, men jag saknar exempelvis ofta människor med indiskt och latinamerikanskt utseende i film.
 
Kul att se Dencik, men varför är han typ ryss? Hade det inte varit bättre med en rysk skådis? Malek och Waltz slösas bort. De hinner inte riktigt utveckla sina roller, trots väldigt lång speltid på filmen.
 
Filmen är även rätt mörk stundtals och Bond har slipats ned till en bitter actionhjälte som blivit av med charmen och humorn.
 
Sammantaget är det nog en 3a av 5. Underhållande, blandat skådespeleri, rörigt manus, men som ändå överraskar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0