Förlust

Att förlora mot Man Utd kan tyckas vara värre för en supporter av Liverpool än att förlora mot andra lag, och så är det nog för många, men jag vill inte påstå att det är så för mig. Det är förvisso så att det är några fler som håller på Man Utd i Sverige än typ Brighton och Crystal Palace, och därmed är risken för hån större vid förlust mot Man Utd än mot exempelvis ovan nämnda lag. Det är trist att bli hånad, men det hör väl lite till, men samtidigt säger det väl mer om personen som hånar än något annat. Hursomhelst, jag har aldrig känt någon mening med att "hata" andra lag, och därmed har jag inte haft mer emot Man Utd som lag än några andra lag. Generellt har jag till och med varit glad när de och andra engelska lag gått bra i de internationella cuperna.
 
Det blev en liten utvikning. Igår förlorade ialf Liverpool borta mot Man Utd. Det var väl på det stora hela en rätt jämn match, men där Man Utd skapade några fler heta målchanser. Med anledning av Liverpools alla skador tänkte jag att det skulle bli svårt att vinna, men att chansen ändå fanns där eftersom Man Utd inte varit så bra under säsongsinledningen, och vilket är min uppfattning att de inte var igår heller. Saken är dock att Liverpool var ännu sämre, men som sagt var det ändå inget som förvånade mig nämnvärt, men som blev ännu tydligare när jag såg laguppställningen.
 
Innan matchen var min uppfattning att Liverpool skulle ha en chans att vinna trots allt om de spelade med "bästa" laget. Tyvärr valde Klopp att spela med ett mittfält med Henderson och Milner och sätta Fabinho på bänken. För den som var med för två år sedan när allt gick åt helvete en period var känslan att det därmed var kört redan på förhand. I tillägg till det en ovan Gomez i backlinjen och en under flera år medioker Firmino framåt.
 
Milner och Henderson är mer eller mindre slut som spelare. De har aldrig i min mening varit särskilt framstående, men passat in som pådrivare om de haft andra bra spelare runtomkring sig. Då har deras brister inte märkts lite mycket, och de har drivit på de som är bättre, men kanske lite slöare. Tillsammans blir dock deras brister allt för tydliga, och det har jag menat i flera år.
 
Därav kändes möligheten för vinst borta på förhand. Att sedan sätta Fabinho på bänken med en matchotränad mittback på plan kändes katastrofalt. Det hela slutade därmed med förlust, främst på eget bevåg.
 
Jag är övertygad om att det hade sett annorlunda ut med Fabinho istället för Milner från start. Det är endast en spelare, men det gör mycket i lagbygget, vilket var tydligt under den långa formsvackan för två år sedan. Det är inte riktigt lika illa nu som då, men det är onödigt att coacha bort oss som igår.
 
Till sist, en tveksam offside, men jag tror att bedömningen är rätt och jag friar hellre än fäller. Jag får även gratulera Man Utd till segern, även om jag bedömer den som mer ett resultat av Liverpools dåliga taktik och skador än Man Utd:s briljans.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0