Lite film och böcker

Jag har under veckan sett klart "It Chapter Two". Tycker inte den var så tokig, om än inte lika bra som den första delen. Bra skådespeleri och en känsla av verklighet infann sig. Nu har jag även köpt boken. Jag tänker att det kan vara enklare att förstå allt i boken. Boken är dock hutlöst lång, så lär dröja innan jag hinner läsa den. ...och i hur många bokhyllor har jag inte sett en "Det" stå genom åren? Nu även i min :-).
 
Vi såg "Crooked House" häromdagen. En filmatisering av en Christie bok. Bra skådisar, men långsam och ganska tråkig film. Det hade nog gått att få till mycket bättre med en annan regissör. Inte på något sätt en usel film, men ändå inget jag rekommenderar.
 
Igår såg jag om "Matrix". Jag såg den för första gången på bio när den kom. Sedan såg jag nog delar av den efteråt, men det var nog ändå runt 20 år sedan jag såg den sist. Håller fortfarande måste jag säga. Förvisso en del märkligheter som varför en person dör i verkligheten som dör i ett dataprogram. ...och varför måste de gå till en telefon för att komma ut ur programmet? Tror inte jag reflekterade över sådant när jag såg filmen sist. Det är ju trots allt film :-). Nu måste jag se till att se alla uppföljare, varav den senaste jag aldrig sett.
 
Innan jag fick alla böcker som jag nu fått lånade jag en bok av mamma - "Stjärnan från Nord". En bok som handlar om Nordkorea, vilket är intressant, men som går bort sig i en superfånig berättelse som är allt annat än bra. Lite märklig upplevelse alltså, att själva bakgrunden är intressant, men där berättelsen är på gränsen till pinsam. Tänk er Robert Langdon fast sämre.
 
Märkligt väder nu. Spöregn, men varmt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0