Riseberga kloster

Nu är jag tillbaka i Sumpan. Tåget gick hela vägen från Hallsberg utan byten. Tåget var väl lite sent, men skönt att slippa byta i Bålsta eller inte kunna åka från Hallsberg.
 
Innan jag åkte hann vi med ett besök till Riseberga kloster. Det anlades under 1100-talet, men är numera en ruin. Det är inte så mycket att se egentligen, en vägg och lite grund, men som jag brukar säga, dess historiska signifikans är spännande.
 
Riseberga kloster ligger bara ett par mil från Hallsberg, och jag har åkt förbi det flera gånger, men aldrig tidigare stannat för att titta närmare på det. Lite märkligt kan tyckas, men så är det.
 
Att jag nu ville besöka Riseberga kloster har jag för mig främst beror på att jag läste om det i en historiebok förra året. Jag hann dock inte besöka det då, så det fick bli nu istället.
 
Det var rätt fridfullt att gå runt där, och det fanns en hel del skyltar med både informativ och lite rolig information. I anslutning finns även en stor amfiteater, som jag dock inte ritktigt har förstått om den är lika gammal som klostret, eller relativt ny!?
Amfiteatern upplevde jag som rätt fräck eftersom det känns som att den ligger mitt i skogen.
Det här är ungefär det som finns kvar av Riseberga kloster.
 
I övrigt blev jag lite firad igår och fick en välbehövlig rakapparat. Den jag har sedan tidigare är mer ett tortyrverktyg än en rakapparat :-).
 
Det har inte blivit någon träning de här dagarna. Jag har försökt vila bort en lätt sträckning i låret, men det verkar gå så där.
 
Besöket i Närke och alla små turer har sammantaget varit riktigt härligt :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0