Röda rummet

Gårdagen innebar en del farande. Jag var hem till Hallsberg en sväng, och tågen gick och kom i tid åt båda hållen!
 
Att jag var i Hallsberg berodde på att vi skulle fira Levi idag, men han blev sjuk så det blev inställt. Tanken var även att jag skulle på en annan fest igår kväll, men den blev också inställd på grund av sjukdom. Därmed blev det endast en kort visit till Hallsberg och föräldrarna vilket alltid är trevligt :-).
 
Under resan och hos föräldrarna passade jag på att läsa ut "Röda rummet". Det är Strindberg och sannolikt en bok som de flesta känner till. Jag hade inte läst den förut och kände att jag borde läsa den, speciellt efter att ha besökt Strindbergs lägenhet Blå Tornet osv.
 
Språket i "Röda rummet" ska vara modernt, men är ju inte det längre, så boken är en aning tuff att läsa av den anledningen. Trots det upplever jag ändå att boken är rörig och ganska ointressant. Den handlar om ett gäng lirare som hankar sig fram i Sthlm. Eftersom det är många karaktärer blir det inget större djup för någon av dem och jag har svårt att bli direkt upphetsad över något de gör eller som händer dem. Det som jag upplevde som mest intressant i boken var de rätt detaljrika skildringarna av Sthlm. Exempelvis finns "Röda rummet" på Berns här i Sthlm, vilket var något jag inte kände till sedan tidigare.
 
Jag antar att det är svårt att förstå storheten med "Röda rummet" utan att ha bra kunskap om hur Sverige var när den kom ut. Annars kan det vara så enkelt att jag endast är för dum för att förstå dess storhet :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0