Sahara Hotnights

Nyss hemkommen från en spelning av Sahara Hotnights på Gröna Lund. En kort spelning, de lirade nog inte ens en timme. De spelade också långt ifrån alla sina hits, men de allra största fick de med. Bra drag på "Cheek to Cheek" och "Visit to Vienna". Jag hade tjuvkikat lite på vilka låtar de hade spelat på tidigare konserter i sommar och blev därmed positivt överraskad över att de även spelade "Quite a Feeling". Främst spelade de dock låtar från den nya skivan, vilket inte är så konstigt.
 
Det var en mycket vällåtande konsert. Trummisen skulle föda barn, så hon var inte med. Måste vara lite knöligt att bara hoppa in i ett band och spela, som den inlånande trummisen sannolikt fått göra. Hade säkert hunnit repa lite, men ändå. Det var ganska lite folk på konserten. Även om jag hade räknat med rätt lite folk, så var det ändå något mindre än vad jag hade förväntat mig. Det säger väl en del om hur jag bedömer storhet på popband kanske...
 
Jag har inte haft någon större relation till Sahara Hotnights genom livet. De var ett i raden av popband som kom fram på slutet av 90-talet. Att de är tjejer var nog lite ovanligt, men inget jag reflekterade över. Jag lyssnade inte nämnvärt på den skiva de slog igenom med, även om jag tyckte ett par låtar var helt ok. Jag och Svensson "träffade" sångerskan, Maria, på Hultsfred 2000 om jag minns rätt. Svensson kände igen henne, och jag hälsade genom att skaka hand, och Svensson fick en kram som jag minns det. 
 
När låtarna "Cheek to Cheek" och "Visit to Vienna" kom började jag lyssna lite mer på dem. Jag tror inte heller att jag hade sett dem live förrän idag, men som vanligt kan jag säkert ha sett delar av någon konsert för typ 20 år sedan som jag inte kommer ihåg.
Sahara Hotnights med några extra turnemedlemmar.
 
I övrigt, och för minnet, var det jag, Linus och Felix som var iväg och såg konserten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0