Ulriksdals slott

Idag blev det ett besök till Ulriksdals slott. Till skillnad från andra slott och platser här i Sthlm är Ulriksdals slott inget jag känt till länge och därmed velat besöka. Jag antar att jag hört namnet många gånger, men aldrig reflekterat något mer över det. Jag minns inte riktigt varför jag fick upp ögonen för slottet nu. Antingen såg jag att det gick att besöka när jag kollade upp biljetter inför förra besöket på Sthlms slott, eller så var det att jag bara kikade runt på Google Maps. Sak samma, idag cyklade jag dit eftersom det ligger rätt nära här där vi bor, och så tog jag en guidad tur på slottet.
 
Ulriksdals slott ligger väldigt fint vid Edsviken, och det är verkligen en känsla av att vara ute i naturen när en är där. Det finns en stor slottspark, orangeri och så givetvis själva slottet.
 
Guidningen var superbra, och vi var bara tre personer som var med under turen. Det går tydligen inte att gå omkring i slottet utan guide, så det var tur att jag hade köpt biljett till guidning i förväg och därmed slapp vänta in tid för guidning, om jag nu hade tänkt att gå runt på egen hand. Slottet förefaller vara mest känt för att Gustav VI Adolf och Karl XV hängde mycket där.
 
I övrigt har jag inte så mycket att säga, men det var en trevlig liten utflykt.
Ulriksdals slott från slottsparken. Bakom slottet ligger Edsviken.
Rummet som Carl Malmsten inredde på slottet.
I orangeriet hittade jag en byst av Strindberg :-).
 
Jaja, det får räcka :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0