...och i övrigt

Datorn fungerar fortfarande, det måste väl vara ett gott tecken?
 
Under förra veckan såg jag "Kalle Sändare - Busringningens mästare". Kalle Sändare är en sådan där "gammal" figur som jag alltid känt till, men inte riktigt haft koll på. Han har dykt upp som en legend i många sammanhang. Jag frågar mig dock om han var så himla rolig? Den här dokumentären övertygade mig inte. Det var många komiker som uttalade sig om hur rolig och duktig Kalle Sändare var, men beror inte det mest på att det bara var han som höll på med busringningar under den här tiden? Att konkurrensen var så liten, och att många som därmed ändå tyckte det var kul i brist på bättre nu övervärderar hans humor? Det blev min känsla ialf.
 
Jag lyssnade även på en intervju med Liza Alexandrova-Zorina som förefaller ha blivit känd i Sverige efter att hon utvisats av Migrationsverket. Som jag förstår ändrades det beslutet, vilket eventuellt betyder att vi gjort fel från början. Jag har dock inga detaljer gällande ärendet, och vi gör dessvärre fel ibland. Det som däremot fick mig att tappa hakan lite var att Liza menade att personalen på Migrationsvekret är sadister och att vi inte beviljar uppehållstillstånd till personer som har funktionshinder för att det skulle vara dyrt för skattebetalarna. Det är minst sagt uppseendeväckande påståenden. Jag blir inte förvånad, eller ens upprörd, när sådana påståenden kommer från "vanliga" personer, men när det kommer från någon som har en "fin" plattform och får väldigt mycket uppmärksamhet när det gäller migration osv då blir jag misstänksam. För i min värld är det väldigt viktigt att veta vad en pratar om när en intar en position av att veta något.
 
Det blev även lite dokumentärer om Afghanistan; "Afghanistans kvinnor" och "Talibanernas dolda krig mot kvinnorna". De var givetvis intressanta, och det främst utifrån bilderna från Afghanistan, men i övrigt egentligen inget direkt nytt eller överraskande. Jag skulle vilja höra historier från kvinnor från landsbygden osv, hur de tycker och känner, inte bara så kallade aktivister osv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0