Djävulens advokat

Att spela djävulens advokat är väl något som är rätt vanlgt, men som jag tänker är något en generellt använder sig för lite av. Det är lättare att landa i confirmation bias och inte utsätta sig själv för svåra motargument.
 
Det var dock inte det jag kort tänkte skriva om så här på morgonkvisten. Vi såg den numera rätt gamla filmen "The Devil's Advocate" igår. En av inte allt för få filmer jag "alltid" har hört talas om och som jag tidigare tror att jag har sett, eller helt missförstått vad det är för någon form av film. För det visade sig att jag inte sett filmen tidigare och att min tidigare fördom om att filmen var någon form av komedi var fel. Jag tror att jag blandat ihop den med "Analyse This", som egentligen är en rätt olik film. Det finns alltså ingen komedi där en advokat ska försvara djävulens påhitt? Kanske skulle vara något.
 
Om jag återgår till "The Devil's Advocate", vad tyckte jag? Första timmen tyckte jag var riktigt bra, och idén är även den bra. Jag blev även till en början glad över att filmen verkade vara en rysare/thriller med lite hjärna. Inte bara massa effekter. Slutet var dock lite av en besvikelse. Först var hela scenen där filmen når sitt klimax onödigt skrikig, vilket störde mig. Det var onaturligt på ett dåligt sätt. Jag kan inte komma på något bättre, men det kändes som att filmen inte blev helt komplett, att de inte riktigt fick ihop det efter en bra uppbyggnad. På det stora hela gillade jag dock filmen.
 
Ja det var det morgoninlägget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0