Gammal film

Mitt PCR-test sket sig. Något hände så det kunde inte analyseras. Spelar mindre roll för nu är jag ändå frisk. Valle tog ett antigen-test igår och fick negativt svar. Hon är dock inte nöjd och har bokat ett PCR-test :-).
 
Det är lite segt när båda är sjuka i dessa tider. En vill inte gärna träffa annat folk då i onödan.
 
Ja, ja, jag har passat på att se ett par gamla filmer som jag under en tid tänkt att se. Filmen "2001: A Space Oddysey" har jag förvisso tänkt att se under väldigt många år, men det har inte blivit av. I slutet av 2010 tror jag till och med att jag hade den nedtankad, men att jag hoppade att se den eftersom jag inte hade några undertexter. Förvisso märkligt med anledning av att de knappt pratar i filmen, men det visste jag kanske inte då, eller så minns jag fel. På många sätt en bra film, men även rätt seg i sitt myckna psykedeliska foto. Sedan lider väl även filmen av brist på förklaring av vad som händer? Det är inte så ovanligt i film, och brukar ofta ses som något bra, men jag vänder mig mer och mer emot det. Det är nog främst en brist på fantasi hos manusförfattaren. Jag hade gärna sett att det hade varit ännu mer med AI-datorn HAL 9000. Det bästa med filmen är att Kubrick lyckats göra spännande underhållning utan allt för stora effekter.
 
Nu finns även Troells "Utvandrarna" på Netflix. Jag lovade mig själv att se den filmen efter att ha läst böckerna förra vintern. Filmen är uppdelad i fyra delar på Netflix, vilket är bra. När en har läst böckerna blir en inte direkt överraskad över handlingen, men fotot är fint. Det är inget jag kommer att se igen, men ska ju ha setts någon gång. Varför de var tvungna att göra en nyinspelning har jag lite svårt att förstå, men det är väl ekonomiska intressen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0