Massa Marvel

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina kom jag av mig lite gällande vad jag sett och gjort. Att jag jobbat minst 12 timmar varje dag förra veckan gjorde också sitt till.
 
Den här helgen har främst inneburit träning och att följa situationen i Ukraina, men jag har även fragmentariskt hunnit med ett par marvel-filmer. ...och jag såg även ett par förra helgen som jag inte orkade skriva om då.
 
Nu har jag kommit rätt långt i det här marvelprojektet, och det ska bli rätt skönt när det är över. Även om filmerna generellt är bra tror jag inte det är optimalt att se dem tätt inpå varandra, för det blir lite mycket av samma. 
 
De senaste jag har tagit mig igenom är:
 
Spider-Man: Homecoming - Spider-Man är en favorit och filmerna med karaktären är bra, och "Homecoming" var inget undantag. Lite väl många sammanträffanden i handlingen, en något för gammal Holland i relation till hur gammal han ska vara i filmen och någon lite väl politisk korrekt casting som blev fel, men på det stora hela en mycket bra film. Holland gör det bra.
 
Doctor Strange - Njae.. Det känns som att hela filmen är tråkiga specialeffekter, som "Inception" fast att det inte är coolt. En film som lätt kommer att glömmas bort, sedan har jag ingen relation till karaktären sedan tidigare, kanske påverkar.
 
Black Panther - Inte heller en film som gav så mycket. Förvisso intressant tema med svart nationalism och överhöghet. Det har jag inte sett så många gånger på film. I övrigt rätt trista karaktärer, och varför måste de bryta när de pratar engelska? Andy Serkis var förvisso bra som första skurk, men på det stora hela en överskattad film.
 
Thor: Ragnarok - Sist och kanske bäst av de fyra. Riktigt bra prestationer av flera skådisar. Både Goldblum och Blanchett gör riktigt intressanta skurkar, och vilket soundtrack, fenomenalt. Filmen är regisserad av Taika Waititi så jag borde kanske inte vara förvånad att den var oväntat bra. Den lider förvisso av lite för mycket slaggis som alla andra marvelfilmer, men absolut en positiv överraskning.
 
Ja det var väl det. Nu får vi se hur den här veckan artar sig...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0