Farväl till vapnen

Ernest Hemingway har jag "ältat" i den här bloggen flera gånger, men det är han väl värd. Han är en av få författare som jag läst flera böcker av, och igår blev jag klar med "Farväl till vapnen". Boken handlar om en amerikan som är med den italienska armén under första världskriget. Han skadas och träffar sedan en brittisk kvinna som han inleder ett förhållande med. Hon blir gravid och allting slutar med att både hon och barnet dör i barnsäng.
 
Det är ingen bok som jag blev så där väldigt betagen av. Det dricks mycket alkohol och jag gissar att det är ovanligt öppet gällande sex för att vara en sådan gammal bok. Eftersom boken utspelar sig i Italien fann jag visst intresse gällande att försöka förstå var bokens huvudkaraktär befann sig, även om jag sällan lyckades :-). Boken bör även ha visst historiskt intresse gällande gestaltningen av kriget, men det är inget som biter sig fast, och ger ett påhittat intryck.
 
Sammantaget var "Farväl till vapnen" rätt soft i sin osentimentalitet, men i övrigt ingen bok som sätter några större avtryck.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0