Grappa barricata

Qatar - Ecuador var inte den roligaste fotbollsmatch jag sett, och det främst för att Qatar föreföll vara riktigt usla. Jag bör väl bojkotta VM, men ändå finner jag det underhållande att se matcherna. Inte så konstigt förvisso, men ändå.
 
Igår kväll var vi i Trastevere och åt pizza på en utmärkt restaurang vid namn "L'Elementare" med ett par vänner. Efter maten beställde vi lite grappa, och det blev en brunaktig grappa, som jag tror kallas barricata. Jag hade inte förstått innan att det fanns andra sorters grappa än den vita eller typ genomskinliga som jag är van vid. Det var säkert en sexa eller något jag fick in, och den var inte dum, men det var lite dumt att skicka i sig den precis innan vi skulle åka hem :-). Det påverkade så klart sömnen med törst och otaliga uppvaknanden från sömnen, så idag är jag lite seg :-). Jag lär väl dock minnas att det finns olika sorters grappa nu :-).
 
Förmiddagen har varit lugn idag och Valle jobbar. Efter lunch ska jag nog försöka göra något sightseeing-aktigt en stund, men annars antar jag att en del av kvällen kommer bestå av fotboll.
 
Jag har ju som mål, eller snarare vision, att läsa en bok i veckan. Det händer sällan att jag hinner med det eftersom de flesta böcker har för många sidor för att jag ska hinna läsa dem under en vecka. Jag hann dock läsa ut "Älskade Public Service" av Flam och Ganman på en vecka. Jag var ju på deras föreställning, eller vad det ska kallas, för en tid sedan och köpte boken då. Boken var inte helt överraskande underhållande, och det är mycket en kan ha åsikter om gällande public service, men jag tycker ändå det är rätt härligt med ett public service som har en annan infallsvinkel än privata företag i samma branch. Jag, Flam och Ganman är alltså inte riktigt på samma spår, men det gör inte att jag inte tycker de är underhållande, och det speciellt Ganman. En del vettigt, en del tramsigt, men på det stora hela en kul bok!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0