Magsjuka

Det var verkligen inte igår, eller jo det var väl precis så det var, för igår var jag magsjuk. Senast jag var magsjuk så att jag kräktes var 2010-02-18. Nu över 10 år senare var det dags igen. Det hela började med att Valle låg i sängen när jag kom hem från jobbet i onsdags. Hon sa att hon mådde dåligt efter att hon beställt mat under dagen. Efter hand behövde hon kräkas en gång. Jag var övertygad om att hon hade blivit matförgiftad. Hon var även klart bättre efter att hon hade kräkts.
 
Under natten till igår vaknade jag av lättare symptom på illamående. Symptomen var dock så diffusa att jag inte kunde reda ut om jag inbillade mig eller om det var på riktigt. Jag låg hursomhelst vaken rätt länge och kände att något var konstigt, men till slut somnade jag om. När jag sedan vaknade på morgonen var jag förvisso något seg, men inte illamående. Jag tog tempen som visade 37.4, vilket är för lågt för att termometern ska varna för hög temperatur. Förvisso brukar jag nog ligga under 37 grader på morgeonen. Jag kände mig dock ok, och vill inte svika mina arbetskamrater, så jag gick därför till jobbet. Där käkade jag frukost och hade en föreläsning och ett morgonmöte. Under den tiden började jag känna att jag nog var sjuk trots allt. Jag rådgjorde med några kollegor om att jag ialf borde arbeta hemifrån. Främst för att inte smitta någon, om jag nu var sjuk. Jag gick hem och började arbeta hemifrån, men rätt snart märkte jag att det här kommer inte gå, så jag sjukanmälde mig och lade mig i soffan. Där låg jag en stund och Valle beställde lite juice och cola som är fint att ha när en är sjuk. När jag sedan tog en klunk av colan vände sig magen och jag fick gå till toaletten och kräkas. Jag vet inte exakt när det var, men säkert runt 11-12. Efter det var jag inte illamående längre men lätt febrig. Trots att jag tog temperaturen flera gånger var dock inte temperaturen högre än 37.4. Hursomehelst kände jag mig rätt risig hela dagen och var soffliggande konstant. 
 
När det väl var kväll somnade jag gott och när jag vaknade idag var jag frisk. När jag tog tempen nu var den 36.6. 
 
Precis som jag skrev i bloggen där i början av 2010 är det skönt och nästan kusligt hur snabbt magsjuka går över.
 
Idag har jag därför jobbat, men hemma. Enligt 1177 ska en hålla sig hemma i ett dygn efter att en kräkts. Nu har dock den tiden gått, så nu får jag snart gå ut :-).
 
Vad gjorde jag där i soffan under gårdagen? Jag kikade igenom den senaste säsongen av "Svenska fall". Åtta avsnitt på rad, men det är lätt att fastna. Också en fin sak med svag feber, en känner att en inte orkar så mycket annat än att kika på TV. "Svenska fall" är dock allvarliga saker, och mordet på Tegelgatan i Örebro för några år sedan sticker ut. Det har jag tänkt på förut, men det är nästan märkligt att det inte fått större uppmärksamhet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0