Ringu

Det är sällan jag är uppe efter 8 på helgerna numera. Oftast är jag uppe redan vid 7. När jag var runt 20 var det nog sällan jag var uppe innan 10, om jag hade möjligheten att sova. I början när jag pluggade minns jag det som att jag tyckte det var jobbigt att ha en föreläsning innan 10. Att det typ var jobbigt att gå upp vid 08.45 eller vad det kan ha varit. Senare under studietiden hade jag alltid väckarklockan på 08.30, och tyckte då att jag var uppe tidigt. Det var dock alltid väckarklockan som väckte mig, och jag hade ingen känsla i kroppen av att jag ville upp tidigare.
 
Jag lade mig väl senare på den tiden, typ runt 12, nu brukar det blir runt 11. Det blir kanske ungefär lika många timmars sömn, men det känns ialf som att jag sover lite mindre nu än då :-).
 
Det är ju allahelgonahelgen den här helgen och det innebär traditionellt skäckfilm i mörkret. SVT är ju bra på så sätt att de oftast har kvalitet på de filmer som går att streama, därav kikade jag in på deras sida igår för att se vad de hade att erbjuda. Då hittade jag den moderna japanska klassikern "Ringu" från 1998. Den film som det gjordes en amerikansk variant av några år senare - "The Ring".
 
"The Ring" tyckte jag var riktigt bra när jag såg den, vilket måste ha varit runt 2002-2003 någon gång. Som jag minns det såg jag den hemma i lägenheten i Hallsberg på hög volym med bland annat Dejan. Det var sannolikt även med ett par handbollsmänniskor till, men jag minns inte vilka. Som jag minns det var det även Dejan som önskade väldigt hög volym :-). 
 
Runt den tiden var det givetvis även lite snack om den japanska versionen, att den var mycket otäckare och bättre. Det blev lite legendstatus över filmen. Jag har även för mig att jag såg att den fanns att ladda ned under den tiden, men att jag aldrig pallade göra det. Typ i något Hallsbergsrum på DC++, men det kan vara fel, och ihopblandat med andra minnen.
 
Sedan dess har det funntis en liten önskan, eller kanske snarare ett svagt begär, att jag bör se "Ringu".
 
Igår kväll blev det då av till slut. Även om det var en rätt bra film och att den säkert påverkade skräckgenren mycket när den kom, så kan jag inte påstå att den skulle vara bättre eller otäckare än den amerikanska versionen. Nu var det förvisso länge sedan jag såg den, men som jag minns det. Jag fann det till och med lite svårt att hänga med i handlingen ibland och skådespeleriet var väl inte alltid superbra. En film värd att se, och den har säkert haft stort inflytande, men det är långt ifrån en "galen" upplevelse för en normal konsument av skräckfilm idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0