San Clemente i regnet

Det regnar katter och hundar i Rom idag, ialf från och till. Hursomhelst fullt tillräckligt för att en ska bli väldigt blöt om fötterna när en går runt i staden.
 
Jag hade tänkt att göra några olika saker idag, men det blev bara en på grund av regnet, ett nytt besök till basilikan San Clemente. Jag var ju där i somras, men då kom jag vid en tid så att jag inte kunde gå ned under basilikan, vilket är mycket av grejen. Den nuvarande San Clemente basilikan är nämligen byggd på flera andra kyrkor och religiösa byggnader. Bland annat ett mithreum för Mithrasdyrkare.
 
Sannolikt med anledning av regnet, och att det är november, var det rätt få besökare idag, så jag hade det riktigt trevligt när jag gick ned i underjorden och upp igen :-). Jag uppskattade verkligen besöket. Det verkade inte som att en fick ta några bilder, vilket säkert beror på de gamla freskerna som finns där, men det verkade inte vara förbud överallt, så jag tog några bilder ialf.
Den andra trappan ned i underjorden.
 
Det här med dyrkande av Mithra, kanske är någon jag skulle ta upp, men känns krångligt. Jag får nog hitta på något eget, det viktiga är dock att andra ska tvingas visa respekt för vad jag tror på, ett skämt, men ni förstår poängen.
 
Efteråt köpte jag en biljett till Caracallas Termer, men eftersom det regnade så mycket kommer jag använda den imorgon istället. Tänkte att jag kunde bli rätt blöt om jag gick runt där i regnet. Istället gick jag till kyrkan Santa Maria in Aracoeli, men den var stängd. Då gav jag upp och åkte tillbaka hem istället.
 
Nu ikväll ska vi fira Bettans 80-årsdag. Det kommer bli trevligt :-). Är ju lite därför vi är här nu :-). Grattis Bettan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0