Snus

Idag har varit en dag som sannolikt inte kommer sätta några större avtryck i mitt liv förutom det här inlägget då :-). Jag har tränat och vi har städat och tvättat. Lite fix med LekOutlet.se har också hunnits med och lyssnade på några poddar. Även lite TV-spel, men inget anmärkningsvärt.
 
Jag tänkte dock som vanligt försöka minnas tillbaka lite i livet, och den här gången gällande snus. Det med anledning av att jag nyss såg dokumentären "Fångad av tjejsnuset". Alltså det där vita snuset utan tobak som jag antar mest tjejer använder. Rätt kul dokumentär, men där jag mest märkte hur långt jag är ifrån de som är lite yngre än mig gällande vilka poddar de lyssnar på osv. De där Sigge, Johanna, Alex, Edvin, Hannah, och allt vad de heter!? Jag har inte lyssnat på något de levererat, vilket det verkar att många andra har. Så jag står lite på sidan som det alltid har varit, eller så är jag bara för gammal :-).
 
Nåväl, hur har det varit med mig och snuset? Jag minns det inte som någon stor grej när jag var i tonåren. Klart det fanns någon enstaka raggare eller dylikt som snusade kramsnus, men jag minns inte att det var något som var speciellt vanligt i högstadiet eller i gymnasiet. ...eller jo, nog hade det börjat bli lite populärt i slutet av gymnasiet? Inte så att vi var en massa som snusade regelbundet, men det måste ha varit då jag började pröva på ialf. Som jag minns det hade jag en rejäl nickokick på studentfesten i trean vilket gjorde att jag fick gå och spy. Om jag nu minns det rätt, så bör jag ju ha tiggt till mig lite snus redan då, men som sagt, jag tror inte det var så många i min omgivning som snusade permanent. Runt den där tiden tycker jag mig även minnas att jag fick någon snus kramad åt mig någon gång ibland. Kanske inte superhygeniskt :-).
 
Mer tydliga minnen gällande att snus blev populärt bland mina kompisar var dock ett par år efter gymnasiet. Jag har för mig att vi skojade med Pelle gällande att han hade börjat snusa i 20+ åldern. ...och det är någonstans där det var många som började snusa, att det blev normalt, och alltid var det portion. Jag har för mig att det kom billigare märken, och torrare vita påsar, dock med tobak osv. För en så där 10 år sedan började jag även snusa lite mer, typ en eller två snus om dagen, och jag köpte till och med snus själv. Jag kan dock inte påstå att jag blev beroende, utan jag blev lite snurrig varje gång, och kunde även lägga av precis när jag önskade. Eftersom jag tyckte snuset försämrade min mer eller mindre alltid smygande magkatarr slutade jag för några år sedan att köpa eget snus. Nu kan jag inte ens minnas när jag köpte en dosa senast. Tre år sedan kanske? Under senare år har jag ofta tiggt till mig snus efter att jag ätit lunch på jobbet. Det för att få en kick och piggna till lite, men det har aldrig blivit direkt mer än så.
 
De senaste veckorna har det dock inte blivit mycket snus, men det är gott, och jag hade gärna snusat mer om magen klarat det bättre. Det är ju dock knappast nyttigt, så det är väl lika bra att hålla sig ifrån så mycket som möjligt :-).
 
...humm, jag verkar inte minnas när jag testade snus första gången?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0