Bill Browder

Igår besökte jag Scalateatern igen för att se Bill Browder berätta om sina bataljer med Putin. Det var en slump att jag såg att han skulle komma, men när jag såg det kändes det orimligt att inte gå. Det var trångt och slutsålt på Scalateatern.
 
Jag har sett Bill Browder uttala sig i flera dokumentärer om Ryssland och Putin genom åren, men inte reflekterat så där jättemycket över det, så jag skulle ljuga om jag menade att jag har bra koll på honom, men jag kände ändå som sagt att jag var tvungen att se honom när han var i Sverige.
 
Hursomhelst berättade han igår om hur han investerade pengar i Ryssland och fick Putin emot sig efter hand. Att han anlitade Sergei Magnitsky och att denne sedan torterades i ryskt fängelse. En gripande berättelse, även om Browder stundtals dessutom var rätt rolig.
 
Efter Browders anförande hade Christer Sturmark, också lite av en gammal idol, en frågestund, där även Martin Kragh och en gammal diplomat vid efternamn Bard deltog. Där fick trion frågor om Nordstream, kärnvapen osv. Browder var fullständigt övertygad om att det var Putin och Ryssland som sprängt ledningarna. Gällande kärnvapen var Kragh rädd för att Putin skulle kunna använda kärnvapen, men Browder såg ingen anledning till varför Ryssland skulle göra det.
Bill Browder.
Hela gänget; Sturmark, Kragh, Bard och Browder.
 
På det stora hela var det superintressant, men det höll på längre än vad det skulle, vilket jag inte gillar, speciellt när det är mitt i veckan och en måste upp dagen efter. Exempelvis hade Browder boksignering efteråt, men det blev för sent för mig. Det hela blandades även upp med sång från en jazzsångerska, som var bra, men det kändes lite onödigt och märkligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0