De tre musketörerna

Nu är frågan om jag minns rätt, men det är nog inte helt fel. Vi börjar med det jag minns ialf. Igår såg jag filmen "De tre musketörerna" från 1993. Det är en film producerad av Disney, och det säger väl det mesta, men för att förtydliga, filmen är alltså en barnfilm med ett i grunden seriöst tema. Alla karaktärer är därmed överspelade och det finns inget blod osv, men ändå väldigt mycket våld. Vill en se en lättsmält film där en inte behöver tänka så mycket är "De tre musketörerna" ett bra tips. Vill en däremot se en bra film, ska en inte välja "De tre musketörerna". För äldre barn som gillar slagsmål och hjältar är nog däremot filmen alldeles utmärkt.
 
För mig är därmed inte filmen i sig så intressant, men vad jag kommer ihåg av den innan jag nu såg den är desto intressantare, ialf för mig :-). Åter igen om jag minns rätt. Jag har för mig att jag i krokarna av att filmen släpptes var på bio, eventuellt med min storasyster, och att vi då valde mellan att se "De tre musketörerna" eller "Maverick". Vi valde dock "Maverick", och jag har sedan dess känt att jag även borde se "De tre musketörerna". Där och då tyckte jag dock att "Maverick" var en utmärkt film, så jag ångrade inte valet, men önskan att se "De tre musketörerna" har alltid funnits kvar.
 
Jag minns inte hur stor filmen var här i Sverige, men låten "All For Love" med Bryan Adams, Rod Stewart och Sting var ialf rätt stor, och en låt som jag lyssnade en hel del på.
 
Som jag har sagt förut, ibland tar det tid innan jag hinner genomföra något jag har tänkt. Den här gången tog det väl en si så där 28 år :-).
 
En sista sak som jag kopplar tillbaka till slutet av första stycket. Hade jag sett "De tre musketörerna" som barn är jag helt övertygad om att jag hade varit upprymd efteråt och hoppat runt och fäktats med ett låtsassvärd :-). Som vuxen får en inte riktigt samma känsla. Det är alltså inte helt lätt att recensera filmen på ett bra sätt :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0