Groundhog Day

En lugn dag detta, men tiden springer iväg ändå. Lite träning, lite mat, lite TV-spel, ett par artiklar och en prenumeration på Kvartal, och sedan är klockan typ 16.30.
 
Nu är jag även lite hungrig igen efter att ha ätit lite dåligt till lunch.
 
Nåväl, tanken är att jag ska skriva några rader om filmen "Groundhog Day" som vi såg i onsdags på Netflix. Det är en film som jag önskat se om under en period, men som jag inte hittat på någon av de streaming-tjänster jag har, men nu finns den som synes.
 
När jag försöker gå tillbaka i minnet så får jag fram svaga tecken på att jag såg filmen på min lilla TV hemma i pojkrummet. Den är ju från 1993, så det var ingen film jag exempelvis hyrde med kompisarna när den var het, tror jag :-). Filmen har dock alltid funnits där i minnet som en bra film, och Andie MacDowell blev jag förtjust i då, av någon anledning. Jag antar att det var hennes, ialf i filmen, sätt att spela en normal och inte särskilt spektakulär person.
 
Att se om filmen, var som många andra gånger när det gått över 20 år sedan jag sett en film senast, att jag minns huvuddragen i filmen, men att detaljerna på det stora hela är "nya". "Groundhog Day" anses tydligen vara en av de bästa komedierna som gjorts, och det är kanske rimligt, men den är lite ojämn. En del scener känns onödiga, som när Bill Murray tar livet av sig i en bil första gången. Det är även en del fåniga karaktärer som hade kunnat undvikas. När filmen repeterar scener och är lite mer filosofisk är den dock fenomenal. 
 
Att till och med Valle uppskattade den är ett gott tecken :-). "Groundhog Day" och "Ghostbusters" är nog mina favorit-komedier, och det är ju en del likheter dem emellan, utan att gå in på detaljer :-). Det till trots att jag nog ändå hade uppskattat att de hade varit lite mer seriösa i sin framtoning :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0