Veckan hittills

Det har varit lite dåligt med inlägg i veckan, vilket sannolikt beror på att jag inte gjort något särskilt.
 
Nu finns ialf en back-up på hela bloggen, vilket gör att det blir lättare för mig att hitta vad jag skrivit om saker tidigare i livet. Jag minns inte helt varför jag började skriva blogg, jag var ändå 23 år gammal och bloggar hade funnits länge. Det var således knappast för att det var nytt och hett. I mitt första inlägg från hösten 2005 skrev jag dock att jag hade tänkt länge på att börja skriva dagbok eller blogg, men att det inte hade blivit av förrän då. Jag tror även att jag var inspirerad av vissa i min omgivning då som skrev om sina liv. Främst tror jag dock att anledningen till att jag började var för att jag ville ha dokumentation över mitt liv och som ett sätt för den psykiska hälsan, att få ur mig tankar. Så här 17 år senare är jag oavsett anledning väldigt glad över att jag började skriva.
 
Jag märker bland annat hur jag kan skämmas över gamla inlägg, men samtidigt känna att det finns en poäng med dem, men som jag ändå ser annorlunda nu utifrån ett annat kunskapsläge. Med det menar jag inte att jag är närmare sanningen nu, utan att jag och alla andra ständigt förändras utifrån vad vi lär oss och upplever, och det inte nödvändigtvis till det bättre.
 
Veckan började med att vi kikade på en lägenhet i Liljeholmen. Den låg i ett av miljonprogrammets hus, och jag blev inte sugen på att flytta dit. Den här känslan av att bo på landet i stan tilltalar mig inte. Jag vill ha stadsmiljö, eller landet mer på riktigt, i form av hur vi bor nu, som är rätt likt där jag vuxit upp. Lägenheten var därmed väldigt ointressant.
 
Jag såg även en dokumentär om Angkor Wat tidigare i veckan. Mitt inlägg från 2007 gällande när jag var där själv var väl mixat. Jag är nog inte så väldigt intresserad av platsen nu heller, men det är alltid lite intressant att se något om en plats där en varit.
 
Jag har även sett serien "Den svenska dokusåpan". Även om jag sällan, eller snarare aldrig, kollar på dokusåpor var serien intressant. Kanske främst gällande hur moralen flyttar sig genom tiden. Från vad som är acceptabelt och inte. Jag märkte även att mitt ointresse här gör att jag verkligen har en kunskapslucka på den här fronten. Jag följer många personer på Twitter osv, men det är oftast politiker, forskare och aktivister, men ganska få som kanske främst är influencers. Jag tror ialf inte att de vill kalla sig själva det. Av klassiska influencers har jag väldigt lite koll, och det är ju en brist genom att jag inte riktigt hänger med i samtiden. Gällande dokusåpor har det nästan aldrig intresserat mig, men det är väl som med mycket annat. Hade jag gett det tid hade jag säkert varit mer intresserad.
 
Vi såg om "Midnight in Paris" igår, och den var lika charmig nu som när jag såg den 2013.
 
På jobbet har jag väl varit både onödigt irriterad stundtals och förhoppningsvis gjort andra saker bra. 
 
Liverpool vann stort mot Rangers borta, 7-1, men säger nog tyvärr inte så mycket.
 
Även lite oro har funnits under veckan, men den bör vara obefogad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0