Framme i Mumbai

Nu har vi typ inte sovit på 24 timmar, men vi är framme i Mumbai. Klockan är 10.40, vilket är lite märkligt eftersom det är en skillnad på tre timmar och en halv. Brukar tiden diffa på halvtimmar? Tydligen här ialf.
 
Resan har gått bra. Förvisso hade vi tänkt att ta taxi till Arlanda, men det såg så dyrt ut så vi sprang iväg till Flygbussen istället, som vi hann med, vilket även gjorde att resan till Arlanda blev billigare. Eftersom vi då blev lite försenade kom vi till gaten rätt lagom till avgång. Lite stressigt, men inte galet stressigt. Det tog rätt lång tid i säkerhetskontrollen osv, så Arlanda visade sig åter vara en rätt usel flygplats.
 
Vid gaten träffade Valle en jobbarkompis. Han skulle förvisso till Taipei, men hade också byte i Dubai som oss, och åkte således med samma plan ned dit.
 
Flygresan till Dubai gick bra. Jag hamande bredvid en ung somalisk tjej och Valle skaffade en kompis i form av en onykter och ledsen svensk. Han var ledsen över att han hade lämnat sin son i Sverige nu när han skulle jobba utomlands, så Valle fick trösta honom.
 
Bytet i Dubai gick fortare än förväntat eftersom vi satt och pratade med Valles jobbarkompis. Sedan var det en rätt kort flygning till Mumbai. Framme i Mumbai blev vi haffade för att lämna covid-test, och det var bara vi som blev det. Solklart rasprofilerade, men det spelade mindre roll för det kostade inget. Vi kom sedan igenom en väldigt långsam passkontroll utan problem och pratade lite i kön där med en norsk tant.
 
Det var lugnt på flygplatsen i Mumbai, men jag lyckades inte koppla upp mig på Wi-Fi, så det blev lite rörigt att få tag i den förbokade taxin, men Valle lyckades sedan få en uppkoppling och allt löste sig. Taxin körde oss sedan i ett livligt Mumbai till hotellet, och det blev det pris som var uppgjort. 
 
Framme på hotellet blev vi bjudna på en tidig check-in, vilket var väldigt skönt eftersom vi måste sova. Rummet är lite slitet men stort.
 
Valle har somnat, och nu ska även jag sova. Hörs mer i kväll!
 
Ja just, det verkar funka med de svenska kontakterna här, trots att uttagen är lite annorlunda!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0