Kalas

Igår var det kalas hos Johannas familj. Johanna hade precis fyllt och Lisa fyller imorgon. Vi brukar därför slå ihop kalasen. Det var som vanligt nästan för trevligt och tiden sprang iväg. Levi var pigg och Lo lite avståndstagande som brukligt mot mig :-). Nästan lite väl länge sedan jag träffade dem.
 
Det var knappt att vi kom hem, för när vi skulle åka till stationen funkade inte päronens bil helt plötsligt. Som tur var kunde en granne skjutsa oss till stationen istället :-).
 
I övrigt läste jag ut en bok under gårdagen - Desinformationen om koranen. Det är en snubbe som på knappa 100 sidor har räknat ihop alla hot om straff som finns i koranen, men även lite annat, typ att det inte finns just någonting i koranen som tyder på att det varit någon allsmäktig kraft inblandad. Hoten var det jag själv slogs främst av när jag läste koranen för några år sedan. Författaren till boken ovan kom fram till att det fanns över 400 hot, så det var inte så konstigt att det var det jag då främst reagerade på. Så på sätt och vis var det inget nytt, däremot hade jag inte tänkt djupare på att en text som kommer från en allsmäktig kraft borde kunna innehålla lite fakta som människor generellt inte bör kunna känna till, ialf inte under tiden när texten kom till. Det finns inget sådant i koranen enligt författaren ovan, och jag kan inte minnas att jag reagerade på något oväntat vetenskapligt när jag läste koranen heller.
 
Saken är väl den att religiösa egentligen inte bryr sig så mycket om texterna, utan rätt blint lyssnar på dess urtolkare. Det är ju något en lätt aspig person som jag har lite svårt att stå ut med :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0