Klart bättre

Idag är jag klart bättre. Halsen gör knappt ont alls, men istället är jag hostig och slemmig, men det är väl ett tecken på att infektionen håller på att gå över. Lite finare slem nu också, inte det där gröngula från igår. Nu är jag bara lite rädd att hostan ska sitta i några veckor och störa sömnen osv. Fortfarande rätt hes dock.
 
Förvisso passande att vara sjuk idag eftersom det är långfredag. Då ska en väl ta det lugnt enligt traditionen. Dagen har gått fort utan att jag egentligen gjort så mycket.
 
Jag kikade klart den tredje säsongen av Supernatural. Den hade jag sett förut, men mindes inte mycket av den. Tror till och med jag mindes mer från de tidigare säsongerna, även om jag såg dem för ännu längre sedan. Upplevde nog också den här säsongen som lite sämre än de tidigare två, men det är för mig bra underhållning.
 
Det jag främst gjort idag är att läsa Stefan Krakowskis bok "Incel" om just incels. Män som lever i involuntary celibate. Den gruppen av män har kommit lite på tapeten under senare år eftersom de utfört ett gäng massmord. Även om boken främst tar upp de fall där mördarna främst begått sina brott på grund av kvinnohat osv, kan jag tänka mig att samma sorts män gärna hamnar i terrorgrupper osv. Att problemet är bredare än vad folk tänker sig. Hursomhelst, Krakowski intervjuar även en del incels i Sverige och tar upp att många förutom hat mot kvnnor även gärna får högerextrema åsikter. Det är lite det jag menar att jag tänker att även mer konventionella terrorister kan vara incels. En helt ok bok, men kanske främst intressant för de som inte vet något om begreppet incel. För mig var det mest upplysande gällande vissa brott incels utfört innan som jag inte hade koll på. Kanske även något hafsigt skriven, ingen riktigt bra röd tråd.
 
Imorgon siktar jag på att bli mer eller mindre frisk :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0