Mumbai

Det känns inte som att vi lämnade Sverige igår eftermiddag. Det med anledning av att det känns som att vi typ haft en natt på flyget och sovit en natt här i Mumbai redan, även om det bara var några timmar mitt på dagen här. Det som är ännu konstigare är väl att det känns så när vi även faktiskt förlorat tid genom att resa hit.
 
Nåväl, när vi väl vaknade i eftermiddags blev det tidig middag på en restaurang vid namn "Mini Punjabs Bandra". Mat från Punjab ialf, om det är någon större skillnad från mat från andra delar av Indien vet jag inte. Jag beställde ialf en palak paneer, och den var fantastisk. Fint att äntligen få pröva den maträtten i Indien :-). Valle beställde också något som var fantastiskt gott, men jag minns inte vad det var just nu.
 
Mätta och belåtna tog vi en taxi ned till "Gateway of India". Det tog nästan 90 minuter med anledning av trafiken, men kostade under 100 kr med Über. Det hade varit lika billigt med vanlig taxi, men det känns skönare med Über :-). Det syntes rätt mycket firande av Eid al-Fitr på vägen. Jag trodde det var slut igår, men tydligen är det idag också.
 
Vi har inte sett så mycket västerlänningar här, men vi trodde att det skulle vara en del nere vid "Gateway of India", men det var det inte. Vi känner av att det finns en viss nyfikenhet på oss, men hittills har det ändå varit förhållandevis lugnt gällande tiggeri, försäljare och annat. 
 
Nere vid "Gateway of India" var det ett ljusspel på gaten, eller vad en ska kalla det, ungefär som de brukar ha på Örebro slott. Rätt fint och mycket folk som var där och tittade. När vi skulle åka tillbaka hade vi problem att boka en taxi med anledning av att vi inte hittade Wi-Fi någonstans, så det fick lösa sig genom att en anställd hos "The Taj Mahal Palace" fick ropa in en taxi åt oss och vara noga med att det skulle gå på taxameter. Jag tror inte det är ett jättestort problem här gällande taxameter-bluffar, men vi fann det säkrare att göra på det sättet :-).
 
På vägen hem åkte vi över den långa bron "Badra-Worli Sealink".
 
Imorgon blir det typ en heldags sightseeing tur här i Mumbai med guide osv, men mer om det imorgon.
 
Nu ska vi se om vi lyckas sova något, för det är tydligen fest här ovanför oss... Allt som varit så bra med det här hotellet innan...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0