Runt i Delhi

Vi hade tankar på att åka till Jaipur idag, men det blev istället en dag där vi på egen hand tog oss runt i Delhi. Det fungerar bra med Über i Indien, och nu när vi har internet på min telefon var vi än är i Indien blir det väldigt smidigt.
 
En annan sak först bara. Vi har inte ritktigt förstått om vi har frukost på hotellet, men imorse serverade de frukost som vi glatt åt av, även om den inte var den bästa. Antar att frukost ingår, men vi får väl se.
 
Efter frukost började vi med att ta en Über till Indira Gandhi Memorial. Det är ett hus här i Delhi där Indira Gandhi bodde och verkade samt där hon till slut sköts ihjäl. Det var gratis att gå in och överraskande bra och intressant. Nu känner vi att vi måste ta reda på mer om henne.
Där det är en liten upphöjning sköts Indira Gandhi ihjäl 1984.
 
Inne i huset var det en del som ville ta kort på oss, men det var ok, för det var inte så många, men senare under dagen blev det helt galet, men jag återkommer till det.
 
När vi kände oss klara med Indira Gandhi tog vi en ny Über till moskén Jama Masjid. Det är en stor moské, men inte så himla intressant annars, men det är ialf en känd sevärdhet i Delhi. Där började det dock bli lite väl galet med alla som skulle ta kort. Det blev så mycket att vi inte gärna stannade kvar, men ändå på en nivå som på något sätt kändes ok.
Här blev tydligen bilden lite suddig, men det är inget särskilt att se ändå, så spelar mindre roll - Jama Masjid.
 
Det var sedan vid nästa stopp, vid det Röda Fortet i Delhi, det blev för mycket. Vi kunde typ inte röra oss överhuvudtaget utan att det kom fram folk som ville ta bilder. Saken är också att det är alla typer av indier som vill ta bilder. Det är tanter, barn, familjer, gäng med grabbar. ALLA! Vi fick till slut säga nej till flera stycken. Det hände till och med att folk sprang efter oss. Jag fick en helt ny syn på varför en del kändisar säkert kan snäsa av folk ibland, trots att de ber dem trevligt om bilder, för det blev riktigt irriterande. Det gjorde att det var svårt att försöka "njuta" av fortet. Värmen gjorde sitt till också, men det var främst alla som skulle ta bilder som gjorde att jag bara ville därifrån.
Röda fortet i Delhi är stort och rätt coolt, men vi kunde som synes inte direkt njuta av det.
 
På vägen därifrån hamnade vi lite av en slump i ett marknadsdistrikt där det såldes allt möjligt, men på ett ställe främst kryddor. Det var så mycket kryddor att vi började nysa.
 
Något annat också. Det går verkligen kor på gatorna här. Vi såg några i Mumbai också, men här i Delhi verkar de vara mer förekommande. Flera stycken kossor ibland. Det är lite udda :-).
Kor som är ute och går på egen hand :-).
 
Imorgon ska vi äntligen ned till Kerala. Vi antar att det blir lite lugnare där, och det ska bli rätt skönt att lämna Delhi. Om Mumbai överraskade positivt, så har inte Delhi gjort det, men det kan ju bero på slumpen så klart.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0