IMAX

Har jag varit på IMAX-bio förut? Jag tror inte det, jag har ialf inte varit tydligt medveten om det. Igår blev det dock av. Jag har en tid tänkt att gå och se "Oppenheimer" på bio. Jag går inte ofta på bio, men storfilmer tycker jag kan vara värda att se på bio. Det blir ju även en lite större grej än att kika hemma. Eftersom "Oppenheimer" är populär har det varit svårt att få bra platser på IMAX-bion på MOS, men igår morse såg jag att det fanns rätt mycket bra platser kvar på 09.00 bion, alltså på morgonen. Jag fick kasta i mig min frukost och cykla iväg. Det var alltså inte nog med att det var IMAX första gången, utan bio klockan 09.00 var också något nytt och märkligt för mig. Jag var dock långt ifrån ensam, biosalongen var nog halvfull.
 
Filmen då? Den är tre timmar lång, vilket jag ofta har lite svårt med, men under "Oppenheimer" blev jag inte uttråkad. Det är ju en Nolan-film så jag hade inte förväntat mig något annat än att den skulle vara väldigt bra och det var den. Väldigt snygg och fantastiskt skådespeleri. Givetvis hoppande i tiden, vilket kan kännas lite rörigt, vilket det gjorde den här gången också. Det är även ett väldigt stort persongalleri, så jag hade lite svårt att hänga med på alla namn osv. Det är dock mest petitesser, det är en mycket bra film som jag tycker balanserar bra mellan glädje över bomben och rädsla för den. Jag fick ingen känsla av agenda gällande bomben.
 
Tillbaka hemma hade jag lite planer på att åka in till stan, men kände att det skulle bli lite tight, så det fick bli annat.
 
Under kvällen såg jag bröderna Coens "A Serious Man". En svart komedi om judar. Stilig film, men jag har lite svårt att roas av humorn som ligger i vanliga situationer och som ska upplevas som skruvat roliga. För mig blir det inte tillräckligt, det blir bara som att situationerna är något udda, men inte tillräckligt udda för att jag ska tycka att det är något speciellt. Att allt utspelar sig i en judisk kontext kanske också gör att jag inte riktigt förstår hur roligt allting egentligen är.
 
Slutligen såg jag för en tid sedan klart den fjärde säsongen av Supernatural. Jag har väl tappat intresset något, men serien ger fortfarande viss underhållning.
 
Idag blir det Värmdö.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0