Inställt tåg

Jag borde börja föra statistik över hur ofta det är något problem med tågen mellan Sumpan och Örebro. Det är lätt att känna att det är varje gång, men det är att överdriva, men var tredje gång är nog inte allt för långt ifrån sanningen. Nu blev tåget inställt helt. Inga större problem, men det kommer leda till att det sannolikt blir ståplats på nästa tåg, om inte det också blir inställt.
 
Hade jag tagit det tåg jag nu ska ta från början hade jag nog även "hunnit" med min morgonlöpning som jag hade planerat, men som jag inte "hann" med nu för att jag vaknade lite för sent.
 
Nåväl, efter en del ledighet under den senaste tiden kommer det kännas kort med en vanlig helg. Veckan har varit bra. Valle har förvisso ont i halsen, och jag har tidigare i veckan känt av lite slembildning, men inget annat. 
 
Jag såg en dokumentär om Nicole Kidman under veckan. Det var några filmer med henne där som jag inte sett och som verkade intressanta. När tid finnes... ...och om minnet följer med kanske de ses i en nära framtid.
 
Det mest spännande med veckan är dock att jag läst boken "Islam i Sverige - Nutid och framtid". Det är en rätt gammal bok, utgiven 1999, som är skriven innan de flesta svenskar brydde sig om islam, och boken är därmed ganska nyktert skriven, om en med en känsla av positiv inställning till både islam och religion i sig. Det är en sammanfattning över islam och ger därmed en annan bild än att bara exempelvis läsa koranen. I boken framgår att islam inte går att jämföra med exempelvis kristendomen där stat och kyrka är separerade eller att kvinnor inom islam generellt skulle känna sig förtryckta för att de inte har samma rättigheter som män osv. Islam genomsyrar livet på ett annat sätt än vad en sekulär svensk tänker att en religion gör hos en människa. Jag vet inte om en bok om islam som skrivits nu skulle vara lika tydlig med det. Det finns grader av allt, men är det något som oroar mig på länge sikt i det svenska samhället, om vi bortser från miljöproblem och annat, är det att det finns, och även mer och mer, kommer finnas stora grupper i samhället som har ganska lite gemensamt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0