Slottat runt

Idag har det åter varit en dag med mycket sightseeing tillsammans med mina föräldrar. De är inte speciellt svårövertalade när det gäller att fara runt till olika platser, vilket jag är mycket tackam för :-).
 
Det blev inte lika tidigt idag som igår, utan idag kunde vi åka iväg runt 10.30, och första målet var Strömsholms slott. Där gick vi en privat guidad tur som varade i över en timme. Att den blev privat berodde på att det bara var vi som gick turen, så det blev mycket gemytligt. Jag antar att det prognostiserade myckna regnandet och dagen gjorde att det inte var så mycket folk, men det gjorde som synes saken bara bättre för oss. Det blev rätt mycket snack om Hedvig Eleonora och Karl XI, och det är inte helt dumt.
Det inte allt för stora Strömsholms slott.
 
Vi var lite oroliga för att det skulle regna alldeles för mycket under dagen, men det blev helt ok. På vägen till Strömsholms slott var det regnigt, men det öste inte ned. När vi kom fram duggade det, men efter den guidade turen var det uppehåll. Däremot var det rätt kallt.
 
Efter Strömsholms slott hade vi fått mersmak för slott, så vi drog vidare till det privata och lite mer tufft byggda Stora Sundby slott. Vi hade nog åkt dit ändå, men det blev vårt andra stopp för dagen :-).
 
Vi kunde inte gå in på Stora Sundby slott eftersom det är privat. Det kanske går att lösa, men som jag förstår det är det inte dagliga visningar ialf. Slottet är som sagt tufft, arkitekturen är riktigt tilltalande. Det som är mest fascinerande är dock att det är folk som bor där. Jag har lite svårt att ta in att någon bor i en sådan byggnad :-).
 
Vi fikade i anslutning till slottet och gick runt lite i de fina omgivningarna. Det var dock lite väl blåsigt och kallt nu för att det skulle vara helt angenämt. Även lite regn fanns i luften.
Tufft, ellerhur :-)?
 
Nu hade vi bara ett slott kvar för dagen, och det var Ericsbergs slott. Ericsbergs slott ser väldigt kungligt ut, men ägs tydligen av släkten Bonde. Det är ett barock-slott och ser ut som jag nyss skrev, som en tänker sig att ett slott ska se ut i Sverige. Även det slottet är som synes privat, och det går därmed inte att gå in i hursomhelst. Vi stannade därför bara ett kort tag för att ta några foton från slottsparken.
Ericsbergs slott som ligger en bit utanför Katrineholm. Här tror jag att jag råkade gå in på den mark som var privat, men det spelade nog mindre roll :-).
 
Sedan blev det hem till Hallsberg igen, och ikväll tar jag tåget hem till Sumpan igen. Det är bara tacka päronen för ett par riktigt bra dagar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0